Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 6. Характеристика й обробка капустяних овочів Харчова цінність капустяних овочів залежить від вмісту в них цукрів — 4-4,5 % у вигляді глюкози і фруктози, білків — 1,8-2,8 % (4,8 % у брюссельській і са- войській), органічних кислот (переважно яблучна та лимонна), мінеральних ре- човин — 0,7-1,3 % (солі кальцію, фосфору, калію, натрію, заліза та ін.).

За призначенням картоплю поділяють на сорти: столові, універсальні, технічні і кормові. На підприємства надходить картопля столових та універсальних сортів.

69 При обробці печериць видаляють плівку, яка закриває пластинки, зачищають ніжку, знімають шкірочку з шапочки і промивають у підкисленій воді, щоб запо- бігти потемнінню

У яловичини від молодих тварин м'язи розвинені погано (стегна мають запа- дини). Жирові відкладення можуть бути відсутні. Остисті відростки хребців, сідничні горби і маклаки виступають чітко
2011-2017.
by