Популярні рецепти сучасної Української кухні


Гребінці. Карбовану моркву розрі- зають уздовж навпіл, а потім навскіс 0,2 см завтовшки — для оформлення страв.

* Р е т е л ь н о видаляйте вічка і позеленілі місця бульб, оскільки там накопи- чується отруйна речовина соланін.

Надходить мороженою. Використовують для варіння, смаження, приготування заливних страв, З у б а н — (з родини спарових) має високе тіло, сплющене з боків, рожевого кольору, вкрите лускою. Плавники колючі. М'ясо соковите, ніжне, смачне (по- дібне до окуневих). Надходить риба мороженою. Використовують для варіння і смаження

В процесі поступового його дозрівання розм'якшується м'язова тканина, м'ясо набуває відповідного смаку й аромату. Після варіння таке м'ясо соковите, ніжне, бульйон — прозорий, смачний, ароматний, з крупними краплинами жиру на по- верхні. В середньому дозрівання м'яса триває 18-24 год. Це залежить від темпера- тури навколишнього середовища (чим вона вища, тим швидше іде процес), а також від віку і вгодованості тварин (м'ясо молодих тварин дозріває швидше, ніж дорослих, а м'ясо вгодованих тварин — повільніше, ніж менш вгодованих)
2011-2017.
by