Популярні рецепти сучасної Української кухні


На пектинові речовини багаті яблука, айва, абрикоси, сливи, чорна смородина, алича, столові буряки — в середньому 0,01-2 %.

Багато страв — кулеші, лемішки, лежні картопляні, гуслянки (з молока), вере- щака, шпундра та ін., які раніше вважали традиційними і широко використовува- ли, тепер почали забувати.

Консервовані гриби. Для їх приготування використовують бочкові мариновані, солоні або відварні гриби, які фасують у скляні і металеві лаковані банки з дода- ванням прянощів і оцтової кислоти, герметично закупорюють і стерилізують

Плавники видаляють, починаючи з спинного. Для цього рибу кладуть на бік спинкою вправо (хвостом від себе), середнім ножем кухарської трійки підрізують м'якоть з одного боку плавника по всій його довжині, потім — з другого, пере- клавши рибу хвостом до себе (рис. 43)
2011-2017.
by