Популярні рецепти сучасної Української кухні


Д р і б н і к у б и к и ( с і ч е н н я ) . Цибулю розрізують уздовж навпіл, нарізу- ють на пластинки 0,1-0,3 см завтовшки, потім упоперек ріжуть на кубики. Вико- ристовують для юшок з крупами, начинок пасерованою.

Значний вміст мінеральних солей у цибулі сприяє нормалізації водно-сольового обміну в організмі. Цибулю вживають як лікувальний засіб проти цинги, грипу, ан- гіни, катару верхніх дихальних шляхів, вона нормалізує роботу серця, травних органів.

Перед використанням їх замочують у холодній воді на 1-3 год для набухання, варять у цій самій воді для збереження поживних речовин. Сушену зелень вжива- ють для ароматизації перших страв і соусів без попереднього замочування. Суше- ну цибулю спочатку скроплюють водою, щоб вона набухла, а потім використову- ють для пасерування

Варено-морожені мідії розморожують у холодній воді або на повітрі і проми- вають. З них готують салати, холодні і гарячі закуски, начинки, перші страви
2011-2017.
by