Популярні рецепти сучасної Української кухні


Сірчистий ангідрид — шкідлива для здоров'я людини речовина. Тому після суль- фітації картоплю промивають холодною водою від залишків сірчистого ангідриду (допустима норма його 0,04 %) під душовими пристроями потокової лінії, а потім подають на ваговий дозатор, відрегульований на 20 кг. При досягненні цієї маси стрічка транспортера автоматично зупиняється і картопля висипається в поліети- леновий мішок.

Високий вміст калію зумовлює сечогінні властивості картоплі, тому вона є дієтич- ним продуктом для людей із захворюваннями нирок і серця. Сирий сік картоплі рекомендується при лікуванні виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки хтя пониження кислотності шлункового соку. Картопляний крохмаль застосову- ють як протизапальний засіб при шлунково-кишкових захворюваннях. Тривале споживання крохмалю сприяє зниженню вмісту холестерину в печінці.

Гарбузи дозрівають восени, добре зберігаються, завдяки цьому їх можна ви- користовувати на підприємствах масового харчування протягом року для приго- тування страв, особливо в зимовий період, коли асортимент свіжих овочів обме- жений

У маринки видаляють темну отруйну плівку з черевної порожнини, про- мивають
2011-2017.
by