Популярні рецепти сучасної Української кухні


За складом і властивостями білки поділяють на прості —протеїни (при гідролізі утворюються тільки амінокислоти й аміак) і складні — протеїди (при гідролізі утворюються ще й небілкові речовини — глюкоза, ліпоїди, барвники та ін.).

Сульфітують обчищену картоплю, щоб запобігти її потемнінню. Для цього використовують 0,5-1 %-й водний розчин біосульфіту натрію. Тривалість обробки бульб — 5 хв. При розщепленні натрію виділяється сірчистий ангідрид, який зни- жує активність поліфенолоксидази й утворює з барвниками безбарвні або слабко- забарвлені сполуки. Завдяки цьому потемніння поверхні бульб сповільнюється.

*Не в и к о р и с т о в у й т е для гніта залізні предмети, цеглу, або піщане каміння

Тазостегнову частину — для смаження цілою, панірованими порціонними і дрібними шматочками
2011-2017.
by