Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цвітна капуста — це нерозквітле суцвіття (головка), яке складається з м'ясистих укорочених паростків, що закінчуються зачатками бутонів. В їжу використовують капусту з білими головками, в яких мало клітковини, багато повноцінних білків (2,5 %), вітаміну С (70 мг%). Капуста має ніжний смак, добре засвоюється, є цінним дієтичним продуктом при шлунково-кишкових захворюваннях. Зеленуваті і сірі головки капусти грубі, гірчать.

Для приготування страв коренеплоди нарізують простими або складними фор- мами, механічним способом або вручну.

На підприємства масового харчування оселедці надходять солоними, мари- нованими, копченими і консервованими, рідко — свіжозамороженими. Використо- вують для холодних закусок, свіжого осе- ледця смажать

122 ; § 6. Приготування м'ясних напівфабрикатів Залежно від виду м'яса розрізняють напівфабрикати з яловичини, свинини, баранини, телятини; за розміром'іх поділяють на напівфабрикати великими шмат- ками, порціонними і дрібними шматочками; за способом приготування розрізня- ють напівфабрикати натуральні, паніровані і січені (натуральні і з котлетної маси); за видом теплової обробки — для варіння, смаження, тушкування
2011-2017.
by