Популярні рецепти сучасної Української кухні


Морква дуже цінний продукт харчування, оскільки має цілий комплекс вітамінів: С, В,, В2, В6, ВІ2, Е), Е, К, Р, РР, пантотенову і фолієву кислоти, велику кількість каротину (до 9 мг %), від вмісту якого залежить її колір, а також біоло- гічно активні речовини — фітонциди, мінеральні солі (кобальт, калій, залізо, мідь, фосфор, кальцій, йод, бром та ін.), ферменти, полісахариди (пектини, клітковина), багато цукрів (до 15 %), які легко засвоюються, органічні кислоти, флавоноїди, ефірні олії, що зумовлюють специфічний аромат моркви.

Протопектин входить до складу міжклітинних пластин, які з'єднують клітини між собою. Багато його в недостиглих плодах і овочах, при достиганні ЯКИХ 11 протопектин під дією ферментів переходить у пектин, а плоди і овочі розм'як- шуються.

За характером покриву шкіри рибу поділяють на лускату, безлускату і з кістко- вими лусками "жучками". До лускатої риби належать: судак, лящ, кета, лин, зу- бан, короп, карась та ін.; до безлускатої — сом, вугор, минь. Рибу з дрібною лускою (зубатка, навага) обробляють так, як ту, що без луски, тому її умовно відносять до цієї групи. "Жучками" (шипами) вкрита осетрова риба

- і> 98 ся поверхня напівфабрикату, вирів- нюється його товщина, він набуває відповідної форми. Все це сприяє рівномірній тепловій обробці
2011-2017.
by