Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 1. Вода Вода має велике значення для організму людини. Вона є середовищем, в якому живуть клітини і підтримується зв'язок між ними, а також є основою всіх рідин в організмі (крові, лімфи, травних соків). Вода бере участь в обміні речо- вин, виводить з організму непотрібні і шкідливі продукти. На добу людині по- трібно її 2,5-3 л.

На доготівельних підприємствах з безцеховою структурою виробництва пере- важають універсальні робочі місця для виконання різних технологічних операцій.

С к у м б р і я — (з родини скумбрієвих) має веретеноподібне тіло 19-35 см завдовжки з тонким хвостовим стеблом, вкрите дрібною сріблястою лускою. Спинка зеленувато-синя з темними вигнутими поперечними смужками. М'ясо ароматне, смачне, з різким рибним запахом. Жирність м'яса 5-13 %. Жир швидко окис- і" 78 79 люеться. Після теплової обробки м'ясо скумбрії часто набуває сірого кольору із зеленуватим відтінком

Попереково-смугаста м'язова тканина, або скелетні м'язи, скорочується до- вільно, червоного кольору. Ця тканина займає більшу частину тіла тварини
2011-2017.
by