Популярні рецепти сучасної Української кухні


38 Сортують картоплю вручну на стрічці транспортера, що рухається, або на спеці- алізованих машинах, видаляють сторонні домішки, бульби, що позеленіли, про- росли, зігнили, з механічними пошкодженнями.

Масляно-кисле бродіння спричинюють масляно-кислі бактерії, які зброджують цукри до утворення масляної кислоти. Це бродіння виникає при зберіганні сирів, консервів, молочних продуктів.борошна. При цьому продукти набувають гіркого смаку і неприємного запаху.

64 Солоні огірки. Перед засолюванням свіжі огірки калібрують, сортують за якіс- тю, миють. Потім закладають у дерев'яні бочки, місткістю до 150 л разом з час- ником, перцем стручковим, кропом, хріном (на 10 кг свіжих огірків 300 г кропу, 10-15 зубців частинку, 3-5 стручків перцю, трохи хріну). Можна додати зелень петрушки, селери, листя чорної смородини, естрагон, майоран та ін. Бочку зак- ривають кришкою і через шпунтовий отвір заливають 6-8-процентним розсолом

У більдюги знімають грубу шкіру з дрібними лусками "панчохою" так, як у вугра
2011-2017.
by