Популярні рецепти сучасної Української кухні


*Не з б е р і г а й т е обчищені й нарізані коренеплоди у воді: вітаміни, вугле- води і мінеральні речовини легко розчиняються в ній.

Коріандр. До дозрівання плодів рослина має гострий, неприємний запах. В їжу вживають листя у фазі розетки або на початку утворення пагонів для салатів і як приправу до м'ясних страв. Насіння застосовують для ароматизації і вітамінізації хліба, кондитерських виробів, маринадів, соусів, ковбас, сирів, пива. У дієтичному харчуванні його використовують як жовчогінний, антисептичний засіб і як такий, що підсилює діяльність травних залоз.

Із шкірочки буряків готують буряковий настій. її добре промивають, под- рібнюють, заливають водою, додають оцет, доводять до кипіння і настоюють 15- 20 хв, потім проціджують. Використовують для забарвлення борщів

Завиванець з яловичини або телятини. Пружок, м'якоть грудинки яловичини або м'якоть грудинки телятини відбивають до товщини 1 см, надають форми чотирикутника. Солять, посипають перцем, уздовж укладають нарізане смужками сало, варені яйця, розрізані на чотири частини, загортають у вигляді рулету, пані- рують у борошні. Спочатку обсмажують, а потім тушкують
2011-2017.
by