Популярні рецепти сучасної Української кухні


У раціоні харчування картопля займає друге місце після хліба (серед рослин- них продуктів). Енергетична цінність 100 г картоплі 83 ккал, або 347 кДж.

Міститься в печінці тріски, в палтусі, оселедці, печінці яловичій, вершковому маслі, яйцях, молоці та ін. Однак в основному він синтезується в організмі, утво- рюючись з провітаміну (речовини, яка міститься в шкірі) під дією ультрафіолето- вого проміння. Надлишкове надходження вітаміну О може спричинити отруєння.

Процес розморожування вважають закінченим тоді, коли температура в товщі м'язів досягне -1 °С. При відтаванні у воді риба набухає і її маса збільшується на 2- 3 %. Втрати розчинних речовин становлять 0,3-0,5 % маси риби. Щоб зменшити втрати мінеральних речовин, у воду додають кухонну сіль (7 г на 1 л води — для прісноводних риб і до 13 г — для морських)

Рис. 61. Осетрова риба, підготовлена Рис. 62. Стерлядь, заправлена кільцем, для варіння
2011-2017.
by