Популярні рецепти сучасної Української кухні


При обробці зеленої цибулі відрізують корінці, зачищають білу частину, вида- ляють в'ялі, пожовклі і загнилі пера, потім промивають у великій кількості холод- ної води у ванні з решітчастим настилом, міняючи воду, кілька разів обполіскують під проточною водою, викладають у решето і обсушують.

Обчищають овочі з метою видалення тих частин, що мають понижену харчову цінність (шкірочка, плодоніжка). Обчищають їх у картоплечистках або обпалю- ють у термоагрегатах при температурі 1100-1200 °С протягом 6-12 с, або обчища- ють уручну ножами (корінчастим, жолобковим).

Плід томату соковитий, складається із шкірочки, м'ясистих стінок і насіннєвих камер, які заповнені драглистою масою з насінням

З» Як здійснюється процес обробки риби на заготівельних підприємствах? 4. Які робочі місця виділяють для обробки риби в м'ясо-рибному цеху? 5. Який інвентар використовують для обробки риби? 6. Як розморожують рибу? 7. Складіть технологічну схему обробки лускатої риби: а) для використання цілою; б) для нарізування на кругляки
2011-2017.
by