Популярні рецепти сучасної Української кухні


Термічний спосіб (паровий і вогневий) застосовують на великих заготівельних підприємствах.

Кольрабі —рослина родини капустяних. За хімічним складом близька до біло- голової капусти. Кольрабі характеризується значним вмістом білкових речовин, цукрів і вітаміну С, в ній багато солей фосфору, заліза, кальцію. Завдяки велико- му вмісту мінеральних солей і сирого білка цей вид капусти широко застосовуєть- ся в дієтичному і дитячому харчуванні, корисний вагітним жінкам. У кулінарії використовують для приготування салатів, перших та других варених і тушкова- них страв.

Залежно від якості солоні грузді і рижики поділяють на І і II сорти, інші види солоних грибів на сорти не поділяють. Шапочки солоних грибів повинні бути цілими, чистими, діаметром у рижиків і груздів — 4-9 см, у решти — 5-6 см, однорідного забарвлення, яке близьке до натурального кольору гриба; м'якоть щільна, пружна, розсіл мутнуватий, злегка тягучий; смак і запах — кислувато- солодкий з ароматом прянощів

З натуральної січеної маси виготовляють напівфабрикати: ковбаски рибні ук- раїнські, січеники рибні українські, товченики рибні
2011-2017.
by