Популярні рецепти сучасної Української кухні
Потрава — те ж, що й страва, їжа. В "Енеїді" потравою називається страва
типу печені, смажені.
Запитання і завдання для повторення
1. Від чого залежить хімічний склад і харчова цінність продуктів харчування?
2. Роль води у процесі обміну речовин і її вплив на харчову цінність.
Технологічний процес обробки риби з кістковим скелетом і приготування на-
півфабрикату "Риба спеціального розбирання охолоджена" складається з таких
операцій: розморожування риби, обчищання луски, відрізування плавників, відок-
ремлення голови, потрошіння (видалення нутрощів), промивання, фіксація в охо-
лодженому розсолі, охолодження напівфабрикату, пакування, маркування, збері-
гання і транспортування. Найбільш трудомісткі операції технологічного процесу —
це відокремлення луски, плавників, голови. Ці операції механізовані, їх
виконують
за допомогою високопродуктивних машин
§ 4. Обробка лускатої риби
Залежно від розміру і кулінарного використання застосовують кілька способів
обробки риби