Популярні рецепти сучасної Української кухні


22 Приміщення Температура повітря, "С Відносна вологість повітря, % Холодильні камери для зберігання м'яса, м'ясопродуктів, птиці 0 75-85 риби, рибопродуктів -2 85-90 м'ясо-рибних продуктів 0 85-90 молочних продуктів, жирів, гастрономії +2 80-85 фруктів, ягід, зелені +4 85-90 напоїв +4 60-70 м'ясних і рибних напівфабрикатів 0 85-90 овочевих напівфабрикатів +2 85-90 м'ясних, рибних і овочевих напівфабрикатів 0 85-90 різних продуктів ±4 60-70 Склад для овочів +5 80-85 сухих продуктів +12 60-70 Рис. 2. Інструменти й інвентар складських приміщень: І — овоскоп: а — знімна кришка з гніздом для яєць; б — молочне скло для перевірки пляшок з Ї>-- :ОМ; 2 — термометр з металевим наконечником; 3 — ареометр; 4 — психрометр; 5, 6, 7 — про-: збірники для масла, сиру, борошна і круп; 8 — лупа; 9 — струна для нарізування масла; -." — совки; 11 — насос для олії; 12 — лопати дерев'яна і решітчаста для картоплі; 13 — пристрій ш переміщення бочок; 14 — шипці кондитерські; 15 — лопатка кондитерська; 16 — молокоміри; /
Загальна добова потреба організму дорослої людини в мінеральних речовинах 13,6-21 г. При цьому важливе правильне співвідношення мінеральних речовин у їжі. Так, співвідношення кальцію, фосфору і магнію у харчуванні повинно бути 1:1,5 : 0,5. Найсприятливіше воно у молоці, буряках, капусті, цибулі, менш спри- ятливе — у крупах, м'ясі, рибі, макаронах.

Рибу охолоджують льодом, морською охолодженою водою або розчином солі

* Л у с к а не буде розлітатися, якщо рибу почистити в посудині з водою
2011-2017.
by