Популярні рецепти сучасної Української кухні


Магазини кулінарії відпускають населенню різні напівфабрикати (м'ясні, рибні, овочеві), кулінарні, борошняні і кондитерські вироби. Крім того такі магазини організовують для населення консультації з приготування різних страв, конди- терських виробів, використання напівфабрикатів, нових видів сировини, сервіру- вання столів, приймають попередні замовлення на виготовлення продукції.

Вітамін В{ (тіамін) сприяє повному засвоєнню вуглеводів організмом. Недо- статня його кількість впливає на нервову систему. Відсутність вітаміну В, у харчуванні призводить до авітамінозу «бері-бері» (захворювання нервової системи 12 ми, параліч ніг). Цього вітаміну багато в оболонках і зародку зернових культур, а отже в житньому та пшеничному хлібі, дріжджах, печінці тварин, в овочах, фруктах.

Обробляють р е в і н ь так: перебирають, зрізують нижню частину з черешків, знімають шкірочку і промивають. Нарізують упоперек на шматочки і використовують для приготування узварів, киселів, желе, соусів, начинок для пиріжків, вареників

§ 8. Приготування рибних напівфабрикатів З обробленої риби готують напівфабрикати для варіння, припускання, сма- ження з невеликою кількістю жиру (основним способом) і у великій кількості жиру (фритюрі), запікання, тушкування
2011-2017.
by