Популярні рецепти сучасної Української кухні


22 Приміщення Температура повітря, "С Відносна вологість повітря, % Холодильні камери для зберігання м'яса, м'ясопродуктів, птиці 0 75-85 риби, рибопродуктів -2 85-90 м'ясо-рибних продуктів 0 85-90 молочних продуктів, жирів, гастрономії +2 80-85 фруктів, ягід, зелені +4 85-90 напоїв +4 60-70 м'ясних і рибних напівфабрикатів 0 85-90 овочевих напівфабрикатів +2 85-90 м'ясних, рибних і овочевих напівфабрикатів 0 85-90 різних продуктів ±4 60-70 Склад для овочів +5 80-85 сухих продуктів +12 60-70 Рис. 2. Інструменти й інвентар складських приміщень: І — овоскоп: а — знімна кришка з гніздом для яєць; б — молочне скло для перевірки пляшок з Ї>-- :ОМ; 2 — термометр з металевим наконечником; 3 — ареометр; 4 — психрометр; 5, 6, 7 — про-: збірники для масла, сиру, борошна і круп; 8 — лупа; 9 — струна для нарізування масла; -." — совки; 11 — насос для олії; 12 — лопати дерев'яна і решітчаста для картоплі; 13 — пристрій ш переміщення бочок; 14 — шипці кондитерські; 15 — лопатка кондитерська; 16 — молокоміри; /
Соломка. Біло-, червоноголову і савойську капусту розрізують на 4-6 частин, з кожної частини вирізують внутрішній качан, потім дрібно шаткують: квадратний переріз 0,1 х0,1, довжина 4-5 см (рис. 21). Нарізану таким способом білоголову капусту використовують для тушкування, приготування борщів, крім селянського і полтавського, салатів, котлет капустяних, а червоноголову — для салатів.

Перець стручковий є солодкий (овочевий) і гіркий (гострий). Солодкий перець багатий на цукри (4 %) у вигляді глюкози, фруктози, сахарози і вітаміни С (до 250 мг%), Р, В,, В2, Е, РР, фолієву кислоту, каротин (2 мг%). Особливо цінне у плодах поєднання великої кількості вітамінів С і Р. Багато мінеральних речовин (0,6 %) у вигляді солей калію, натрію, кальцію, фосфору, магнію, заліза (за кількістю переважають солі калію і натрію). Гострий запах плодів зумовлений наявністю ефірних олій, а пекучий смак — алкалоїдом капсаїцином, який має бактерицидні властивості

На відбиті шматочки риби кладуть начинку, загортають їх у вигляді трубочок, перев'язують ниткою, обкачують у борошні. Напівфабрикат обсмажують, а потім тушкують
2011-2017.
by