Популярні рецепти сучасної Української кухні


Сульфітують обчищену картоплю, щоб запобігти її потемнінню. Для цього використовують 0,5-1 %-й водний розчин біосульфіту натрію. Тривалість обробки бульб — 5 хв. При розщепленні натрію виділяється сірчистий ангідрид, який зни- жує активність поліфенолоксидази й утворює з барвниками безбарвні або слабко- забарвлені сполуки. Завдяки цьому потемніння поверхні бульб сповільнюється.

Вітамін Р (цитрин) сприяє зміцненню тонких кровоносних судин, захищає організм від крововиливів, сприяє нагромадженню вітаміну С у тканинах. Він міститься в рослинах, багатих на вітамін С.

Морожена риба. У замороженому стані надходить риба нерозібрана, потро- шена з головою і без голови, потрошена і нарізана на шматки масою не менш ніж 0,5 кг. Окремі види риби надходять у вигляді філе, замороженого у блоках масою від 1 до 12 кг

Спиннореберну частину кладуть внутрішнім боком догори і відрізують гру- динку по лінії, яка проходить від кінця першого ребра до кінця останнього (на місці з'єднання хрящів з ребрами). Грудинку не обвалюють. Від неї відокремлюють грудну кістку
2011-2017.
by