Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цибуля-шнітт має шилоподібне трубчасте листя, яке утворює дуже розгалуже- ні кущі висотою до 30 см. Листя ніжне, соковите, містить вітамін С (до 100 мг%), каротин (до 4,5 мг%), цукри (до 4,3 %). Застосовується як лікувальний засіб проти цинги і атеросклерозу.

Працівники виробництва виконують у процесі роботи основні і допоміжні операції. Наприклад, відкривання банок з томатним пюре — допоміжна операція, а пасерування томатного пюре — основна.

Огірки. Калорійність огірків низька (15 ккал, або 63 кДж на 100 г) через висо- кий вміст води (до 97 %). Проте вони мають приємний ніжний аромат і освіжаю- чий смак. Містять цукри (2,5 %) у вигляді глюкози і фруктози, які легко засвою- ються, мінеральні речовини (солі калію, кальцію, фосфору, заліза) і мікроелементи (зокрема йод); у невеликій кількості азотисті речовини (0,8 %), вітаміни С, В,, В2, каротин і пектинові речовини, які мають бактерицидні властивості. Огірки збуджують апетит, стимулюють секрецію травних залоз, поліпшують засвоєння тваринних жирів і білків, виявляють жовчогінну дію

М'ясо яловичини молодняка рожево-червоного кольору, м'язи тонкозернисті, жир білий, щільний, легко кришиться, прошарків жиру майже немає
2011-2017.
by