Популярні рецепти сучасної Української кухні


15. У якій послідовності відкривають бочки? 16. Як зберігають тару? 17. Складіть схему класифікації цехів.

Цінні сорти батату з оранжевою м'якоттю, оскільки вони багаті на каротин. Вуг- леводи і білки засвоюються краще, ніж картоплі, оскільки вони перебувають у вигляді цукрів і декстринів, а не крохмалю. Енергетична цінність батату значно вища, ніж картоплі, і становить близько 125 ккал. Він містить, %: цукрів — 6, крохмалю — 20, білків — 2. Використовують батат для приготування перших і других страв, а також для отримання крохмалю і патоки.

У дієтичному харчуванні боби рекомендують при захворюваннях печінки, ни- рок, кишечника. Однак вони протипоказані хворим на подагру

Шийну частину й обрізки баранини, козлятини, телятини, а свинини тільки обрізки використовують як котлетне м'ясо. М'якоть зачищають від сухожилків і грубої сполучної тканини. В котлетному м'ясі з свинини вміст жиру повинен становити не більше ЗО %, а сполучної тканини — 5 %
2011-2017.
by