Популярні рецепти сучасної Української кухні
Потрава — те ж, що й страва, їжа. В "Енеїді" потравою називається страва
типу печені, смажені.
13. Для чого призначені функціональні місткості?
14. Розкажіть про інвентар та інструменти для відкривання тари.
На столі має бути обробна дошка і ножі кухарської трійки. Після потрошіння рибу
промивають у ваннах проточною водою, потім перекладають у пересувні ванни (за
допомогою металевого ковша) і перевозять до чана для фіксації, щоб створити
несприятливі умови для розвитку мікроорганізмів і збільшити водо-утримуючу
властивість тканин риби. Фіксація — це обробка риби протягом 5-Ю хв 15-18-
процентним розчином кухонної солі, охолодженим до температури -4... -6 °С
Варено-морожені мідії розморожують у холодній воді або на повітрі і проми-
вають. З них готують салати, холодні і гарячі закуски, начинки, перші страви