Популярні рецепти сучасної Української кухні


9. Розкажіть про пектинові речовини та їхнє значення.

§ 7. Характеристика й обробка цибулевих овочів Цибулеві овочі багаті на цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), ефірні олії, міне- ральні речовини. Вони містять білки, азотисті речовини, фітонциди, глікозиди, вітаміни. Ефірні олії і глікозиди зумовлюють специфічний запах і гострий смак цибулевих та сприяють збудженню апетиту, поліпшують травлення і засвоюваність їжі. Фітонциди й ефірні олії мають антибіотичні властивості, запобігають розвитку мікроорганізмів.

За забарвленням плоди бувають червоні, рожеві або жовті різних відтінків

*Не з а б у в а й т е відокремити вирізку: при розбиранні півтуші ви пошкодите її
2011-2017.
by