Популярні рецепти сучасної Української кухні


Кружальця. Бульбам вареної або сирої картоплі надають форму циліндра діа- метром 2-3 см, потім нарізують упоперек на кружальця 0,2-0,3 см завтовшки.

Петрушку, селеру, пастернак шаткують соломкою так само, як і моркву. Ви- користовують для приготування перших страв і соусів.


Десертні овочі (ревінь, спаржа, артишок) (див. рис. 9) мають особливі смакові якості, завдяки яким їх використовують для приготування десертних страв

В процесі поступового його дозрівання розм'якшується м'язова тканина, м'ясо набуває відповідного смаку й аромату. Після варіння таке м'ясо соковите, ніжне, бульйон — прозорий, смачний, ароматний, з крупними краплинами жиру на по- верхні. В середньому дозрівання м'яса триває 18-24 год. Це залежить від темпера- тури навколишнього середовища (чим вона вища, тим швидше іде процес), а також від віку і вгодованості тварин (м'ясо молодих тварин дозріває швидше, ніж дорослих, а м'ясо вгодованих тварин — повільніше, ніж менш вгодованих)

2011-2017.
by