Популярні рецепти сучасної Української кухні


46 Кубики. Нарізують сирі або варені буряки середніми й дрібними кубиками так, як картоплю. Використовують середні кубики сирих буряків для тушкування, дрібні варених буряків — для приготування холодних закусок.

Цвітна капуста — це нерозквітле суцвіття (головка), яке складається з м'ясистих укорочених паростків, що закінчуються зачатками бутонів. В їжу використовують капусту з білими головками, в яких мало клітковини, багато повноцінних білків (2,5 %), вітаміну С (70 мг%). Капуста має ніжний смак, добре засвоюється, є цінним дієтичним продуктом при шлунково-кишкових захворюваннях. Зеленуваті і сірі головки капусти грубі, гірчать.

§ 12. Відходи овочів і їх використання При обробці овочів є відходи, кількість яких залежить від виду і якості овочів, способу обробки і пори року. Норми відходів овочів такі: Вид овочів Норми Вид овочів Норми відходів відходів % % Картопля Капуста молода до 1.09 20 білоголова 20 з 1.09 до 31.10 25 червоноголова 15 з 1.11 до 31.12 30 брюссельська на стеблі 75 з 1.01 до 29.02 35 цвітна 48 1.03 40 савойська 22 Морква кольрабі 35 молода з бадиллям 50 Цибуля з 1.09 до 31.12 20 ріпчаста 16 1.01 25 зелена 20 Буряки столові: зелена парникова 40 з 1.09 до 31.12 20 Кабачки без шкірки і 1.01 25 насіння 33 Редиска червона з Баклажани обчищені 15 Бадиллям 37 Гарбуз 30 Перець, підготовлений для Щавель 24 фарширування 25 Ревінь 25 Огірки Квасоля стручкова свіжа 10 свіжі необчищені 5 Капуста квашена ЗО солоні обчищені 20 Салат (латук, ромен, крес) 28 Шпинат 26 *Для з м е н ш е н н я кількості відходів при обчищанні овочів додержуйтесь таких правил: використовуйте овочі, відсортовані за розміром, стежте за режимом обчищання і справністю картоплечистки, дочищайте овочі ножами жолобковими або спеціальними з коротким лезом

Харчова цінність і засвоюваність м'язової тканини залежить і від її розміщен- ня. Найцінніші м'язові тканини у тих ділянках туші, які несли при житті тварини мале фізичне навантаження. Тому найніжніше м'ясо з м'язових волокон уздовж хребта, особливо в поперековій і тазовій частинах. Його використовують для сма- ження
2011-2017.
by