Популярні рецепти сучасної Української кухні
Пектинові речовини. Ці речовини є похідними вуглеводів і входять до складу овочів і плодів. До них належать протопектин, пектин, пектинова і пектова кис- лоти.
Потрава — те ж, що й страва, їжа. В "Енеїді" потравою називається страва
типу печені, смажені.
Гриби сортують на великі, середні та дрібні. Великі гриби нарізують або січуть,
дрібні і шапочки середніх використовують цілими. Щоб гриби при нарізуванні не
розкришувалися, їх відварюють до розм'якшення 4-5 хв
Осетрова риба надходить на підприємства в невеликій кількості, тому її об-
;
робляють на тих самих робочих місцях, що і рибу з кістковим скелетом. При
цьому використовують окремий інвентар, а для обшпарювання — наплитний ка
зан із сіткою-вставкою