Популярні рецепти сучасної Української кухні


Овочеві цехи середньої або малої потужності орга- нізовують на підприємствах, що працюють на сиро- вині (ресторани, їдальні та ін.). Виробничі процеси в таких цехах менш механізовані. їх обладнують мий- ними машинами, картоплечистками, виробничими столами, ваннами, спеціальними столами для обробки цибулі, хріну (рис. 12). На робочих місцях викорис- товують інвентар, пристрої, тару такі самі, як і в ово- чевих цехах великої потужності.

Якість мороженого м'яса, риби можна перевірити за допомогою добре розігрі- того леза ножа, яким проколюють м'язову тканину, або пробного Баріння (за запахом).

При квашенні додають сіль, яка впливає на смак квашених продуктів, підвищує щільність їх тканин. Крім того завдяки різниці між концентрацією солі в тканинній рідині та в розчині солі виникає осмотичний тиск, який зумовлює дифузію клітинного соку з продукту і проникнення солі в нього. Разом з клітин- ним соком продукту в розсіл переходять цукри та інші речовини

Сполучна тканина з'єднує окремі тканини між собою і зі скелетом (плівки, сухожилки, суглобові зв'язки, хрящі, окіст). В туші сполучна тканина розподі- ляється нерівномірно, найбільше її в передній частині туші і в нижніх кінцівках
2011-2017.
by