Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 3. Білки Білки — це органічні речовини, без яких неможливі життя і розвиток органі- зму. Вони потрібні для побудови тканин тіла і відновлення клітин, що відмира- ють, утворення ферментів, вітамінів, гормонів та імунних тіл. Білки складаються з амінокислот, які, з'єднуючись між собою, надають їм різноманітних властивос- тей. У рослинах і в організмі тварин білки перебувають у трьох станах: рідкому (молоко, кров), напіврідкому (яйця), твердому (шерсть, нігті).

Напівфабрикати — продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної :"?обробки (первинну чи теплову), але ще не доведені до кулінарної готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів.

В цьому цеху передбачають окремі ділянки для обробки м'яса, птиці і риби (рис. 40)

Корейку використовують для смаження цілою, порціонними шматками, в на- туральному, панірованому вигляді і дрібними шматочками
2011-2017.
by