Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін Н (біотин) регулює діяльність нервової системи. Нестача його в орга- нізмі викликає запалення шкіри, випадання волосся, деформацію нігтів. У неве- ликій кількості він міститься в печінці, м'ясі, молоці, картоплі та ін.

Інулін наявний у часнику (15-20%), бульбах топінамбура (13-20%), корені ци- корію (17%), замінюючи в них крохмаль. Він солодкий на смак, легко засвоюється, добре розчиняється у теплій воді й утворює густу в'язку масу. При гідролізі перетворюється на фруктозу. Використовується інулін у харчуванні хворих на цукровий діабет.

Квашення (соління) — поширений спосіб консервування, який грунтується на утворенні молочної кислоти при зброджуванні цукрів молочно-кислими бактері- ями, які є на поверхні сировини й у повітрі. Молочна кислота пригнічує життє- діяльність гнильних бактерій. Для прискорення процесу нагромадження молочної кислоти краще використовувати сировину, яка містить значну кількість цукрів (капусту — 5 %, огірки — 2,5 %, томати — 3,5 %)

Використовують у натуральному вигляді, для салатів, закусок, перших і других страв, ними також оздоблюються рибні страви
2011-2017.
by