Популярні рецепти сучасної Української кухні


Соломка. Бульби сирої картоплі великого розміру нарізують на тонкі пластинки 0,2 см завтовшки, які складають одна на одну і шаткують упоперек на смужки 4-5 см завдовжки (квадратний переріз 0,2 х 0,2 см). Використовують для смаження у фри- тюрі (великій кількості жиру) на гарнір для порціонних страв з м'яса і філе птиці.

В українській кухні знайшли відображення не лише історичний розвиток на- роду, а й природно-географічні умови того чи іншого регіону, його культурно- побутові традиції, а також зумовлені ними напрями господарської діяльності.

В їжу використовують плодове тіло, яке складається з шапочки і ніжки. Хар- чова цінність шапочки вища, ніж ніжки, що містить багато клітковини (фунгіну)

Розбирання риби на філе (рис. 48). Рибу масою більш ніж 1,5 кг розбирають на філе методом пластування, потім нарізують на порціонні шматочки або викорис- товують для приготування січеної натуральної і котлетної маси
2011-2017.
by