Популярні рецепти сучасної Української кухні


Листкова (пекінська) капуста. Це однолітня трав'яниста рослина. При ранніх посівах утворюється добре розвинена розетка листків, а при літніх формується пухка головка. Листки сидячі, з хвилястими зубчастими краями. Цей вид капусти містить великий набір вітамінів (А, В,, В2, РР та ін.) і мінеральних солей, тому використовується в дієтичному харчуванні як вітамінний, загальнозміцнюючий продукт, який сприяє нормалізації водно-сольового обміну в організмі. В їжу використовують листя і головку сирими, вареними, тушкованими і консервова- ними. Салати з листків капусти дуже ніжні, без гіркоти.

' П а м ' я т а й т е : чим свіжіша зелень, тим більше в ній вітамінів.

М'ясо-рибний цех організовують на підприємствах, що працюють на сировині

У стерляді, яку використовують для нарізування на порціонні шматочки, після видалення "жучків" відрубують голову, потрошать, видаляють визигу, промива- ють і нарізують
2011-2017.
by