Популярні рецепти сучасної Української кухні


33 Миють овочі, щоб видалити з їх поверхні залишки землі та піску, збільшити терміни експлуатації картоплечисток, раціонально використати відходи. Миють овочі в овочемийних машинах або вручну у ваннах з решітчастим настилом (пере- мішують дерев'яною кописткою, виймають металевим ковшем з отворами).

При псуванні продуктів з'являються неприємні запахи, зумовлені утворенням сірководню, аміаку, індолу, скатолу та ін.

Використовують для закусок, перших і других страв та соусів

Середнім ножем кухарської трійки роблять глибокий надріз м'якоті біля зябрових кришок з обох боків (рис. 47, а), перерубують хребет і відокремлюють голову разом з частиною нутрощів (рис. 47, б). Через утворений отвір видаляють залишки нутрощів, плівки і згустки крові. При цьому черевце залишається цілим
2011-2017.
by