Популярні рецепти сучасної Української кухні


Використовують для салатів і тушкування. У лікувальному харчуванні ріпу і брукву вживають для посилення перистальтики кишечника.

Вітамін В]5 (пангамова кислота) бере участь в окислювальних процесах орга- нізму, сприятливо діє на серце, судини, кровообіг, особливо в літньому віці.

Бобові мають перевагу над іншими овочами, оскільки в них багато повно- цінного білка (квасоля — 3 %, горох — 5 %, біб — 6 %), який легко засвоюється організмом, і мають високу енергетичну цінність (від 32 до 72 ккал). Бобові містять цукри (2,3-6,5 %), крохмаль (2,0-6,8 %), вітаміни С, РР, групи В, каротин

При розбиранні риби на філе без кісток і шкіри (чисте філе) рибу не обчища- ють від луски, оскільки вкрита лускою шкіра не так рветься і з неї краще зрізуєть- ся м'якоть. Після видалення реберних кісток філе кладуть на обробну дошку шкірою донизу, хвостом до себе і, відступивши від його кінця на 1 см, зрізують м'якоть з шкіри, тримаючи ніж під кутом і ведучи його впритул до неї (рис. 51)
2011-2017.
by