Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 3. Білки Білки — це органічні речовини, без яких неможливі життя і розвиток органі- зму. Вони потрібні для побудови тканин тіла і відновлення клітин, що відмира- ють, утворення ферментів, вітамінів, гормонів та імунних тіл. Білки складаються з амінокислот, які, з'єднуючись між собою, надають їм різноманітних властивос- тей. У рослинах і в організмі тварин білки перебувають у трьох станах: рідкому (молоко, кров), напіврідкому (яйця), твердому (шерсть, нігті).

Продукти приймають за кількістю і якістю. Фактичні дані зіставляють з дани- ми, зазначеними в транспортних і супровідних документах (рахунках-фактурах, то- варно-транспортних накладних, сертифікатах, посвідченнях про якість та ін.). Якщо супровідних документів немає, фактичну наявність продуктів оформляють актом.

Використовують натуральні консерви для салатів, перших, других страв і гарнірів

88 Розморожування і • Обчищання луски ' Видалення плавників 1 Надрізування м'якоті навколо голови Перерубування хребта біля голови Відходи \ 1 ^^"^/ " \ Видалення голови разом з нутрощами \ \^ Зачищання чорної плівки \ " " Промивання
2011-2017.
by