Популярні рецепти сучасної Української кухні


Зв'язана вода міститься у сполуках з різними речовинами продукту. Вона не розчиняє кристали, не активізує біохімічні процеси, замерзає при температурі - 50...-70 °С (температура замерзання вільної води близько 0 °С).

Квадратики (шашки), рис. 16. Білоголову капусту розрізують уздовж на смуж- ки 2-2,5 см завширшки, а потім упоперек на квадратики. Придатна для борщів селянського і полтавського, юшки селянської, для припускання, тушкування і смаження (після попереднього відварювання).

Томати, які надійшли на підприємство харчування, повинні бути свіжими, цілими, чистими і здоровими, не перестиглими, без механічних пошкоджень. Колір томатів — властивий ботанічному сорту. Найбільший діаметр круглих форм плодів 4 см. Допускається до 5 % плодів з незначними змінами зовнішнього вигляду і пошкодженнями шкірочки

М а р и н у в а н н я . М'ясо маринують дрібними або порціонними шматочка- ми. Це сприяє набуханню колагенових волокон сполучної тканини, розм'якшенню м'яса, прискорює процес смаження. М'ясо стає смачним і ароматним. Для маринування м'ясо збризкують оцтом, додають сиру шатковану ріпчасту цибулю, сіль, перець, перемішують і витримують на холоді 4-6 год або використовують Рис. 77. Шпигування м'яса: 1 — проколювання м'якоті голкою для шпигування; 2, 3 — шпигування м'яса; 4 — нашпиговане м'ясо
2011-2017.
by