Популярні рецепти сучасної Української кухні


Правильне розміщення на робочому місці обладнання, сировини або напівфаб- рикатів, посуду, інвентаря, наявність технологічних карт або таблиць норм відходів і виходу напівфабрикатів сприяють створенню найкращих умов праці. Площа кожного робочого місця має бути достатньою для вільного доступу до обладнання при його експлуатації і ремонті. Для забезпечення безпеки в роботі установлюють захисні засоби, щитки, запобіжні пристрої. Там, де це необхідно, підводять хо- лодну і гарячу воду, газ, силову електроенергію, додаткове освітлення. Джерело світла має бути зліва від робочого місця на відстані не менше 6-7 м.

Бульби обчищеної картоплі повинні бути чисті, без темних плям, залишків вічок і шкірки, запах — властивий свіжообчищеній картоплі, колір — від білого до кремового, поверхня гладенька, може бути трохи підсохлою, але не сухою і не в'ялою.

Оброблені артишоки зберігають не більше 1 год у підкисленій холодній воді. Пе- ред варінням їх перев'язують шпагатом для збереження форми

88 Розморожування і • Обчищання луски ' Видалення плавників 1 Надрізування м'якоті навколо голови Перерубування хребта біля голови Відходи \ 1 ^^"^/ " \ Видалення голови разом з нутрощами \ \^ Зачищання чорної плівки \ " " Промивання
2011-2017.
by