Популярні рецепти сучасної Української кухні


* Р е т е л ь н о видаляйте вічка і позеленілі місця бульб, оскільки там накопи- чується отруйна речовина соланін.

22 Приміщення Температура повітря, "С Відносна вологість повітря, % Холодильні камери для зберігання м'яса, м'ясопродуктів, птиці 0 75-85 риби, рибопродуктів -2 85-90 м'ясо-рибних продуктів 0 85-90 молочних продуктів, жирів, гастрономії +2 80-85 фруктів, ягід, зелені +4 85-90 напоїв +4 60-70 м'ясних і рибних напівфабрикатів 0 85-90 овочевих напівфабрикатів +2 85-90 м'ясних, рибних і овочевих напівфабрикатів 0 85-90 різних продуктів ±4 60-70 Склад для овочів +5 80-85 сухих продуктів +12 60-70 Рис. 2. Інструменти й інвентар складських приміщень: І — овоскоп: а — знімна кришка з гніздом для яєць; б — молочне скло для перевірки пляшок з Ї>-- :ОМ; 2 — термометр з металевим наконечником; 3 — ареометр; 4 — психрометр; 5, 6, 7 — про-: збірники для масла, сиру, борошна і круп; 8 — лупа; 9 — струна для нарізування масла; -." — совки; 11 — насос для олії; 12 — лопати дерев'яна і решітчаста для картоплі; 13 — пристрій ш переміщення бочок; 14 — шипці кондитерські; 15 — лопатка кондитерська; 16 — молокоміри; /
За місцем і способом існування рибу поділяють на океанічну (зубатка, тунець, макрурус, нототенія, риба-шабля, риба-капітан), морську (тріска, камбала, палтус, пікша), прісноводну (стерлядь, налим, короп), прохідну, яка живе в морях, а нерес- титься у річках (осетрові, лососеві), або навпаки (вугор), напівпрохідні, які живуть в опріснених ділянках моря, а розмножуються в річках (лящ, сазан, судак, сом та ін.)

Ставриду обшпарюють, чистять жорстку луску, яка щільно прилягає до шкіри
2011-2017.
by