Популярні рецепти сучасної Української кухні


Овочі мають незначну кількість жиру (до 1 %).

Інулін наявний у часнику (15-20%), бульбах топінамбура (13-20%), корені ци- корію (17%), замінюючи в них крохмаль. Він солодкий на смак, легко засвоюється, добре розчиняється у теплій воді й утворює густу в'язку масу. При гідролізі перетворюється на фруктозу. Використовується інулін у харчуванні хворих на цукровий діабет.

Заморожування — найефективніший спосіб консервування риби, завдяки йому зберігаються тривалий час початкові смакові і харчові її властивості. Найменші структурні і хімічні зміни в рибі відбуваються при швидкому її заморожуванні (при температурі середовища -18... -35 °С). При цьому в тканинах риби утворю- ються дрібні кристалики льоду, які не руйнують стінки клітин. При розморожу- ванні риби майже повністю відновлюється структура м'язевої тканини

Корейку обвалюють не повністю, а лише з поперекової частини зрізують по- перечні відростки хребта, ребра не вирізують. Зрізують закраїни, з зовнішнього боку корейки знімають сухожилки. З корейки баранини відрізують частину м'якоті з першого по четверте ребро, оскільки вона являє собою тонкий шар м'язів, непридатних для нарізування порціонними шматочками
2011-2017.
by