Популярні рецепти сучасної Української кухні


Він міститься у багатьох рослинних продуктах, %: зерні пшениці — 54, рису — 55, гороху — 47, картоплі — 18. Для визначення крохмалю у харчових продуктах характерною є дія йоду, який забарвлює крохмаль у синій колір. Розрізняють крохмаль картопляний, пшеничний, рисовий і кукурудзяний. У холодній воді крохмаль не розчиняється, а з гарячою утворює клейстер (драглі) — в'язку густу масу.

Картопля відбірних сортів повинна надходити без дефектів, обчищеною від землі.

Жива риба без води швидко засинає. Така риба погано зберігається, швидко псується. Рибу, яка має здуте черевце, мутні очі, на зябрах велику кількість слизу, неприємний запах, для приготування страв не використовують

Рис. 58.Зрізування спинних "жучків". 96 Рис. 59. Видалення визиги. Рис. 60. Пластування риби з хрящовим скелетом
2011-2017.
by