Популярні рецепти сучасної Української кухні


Сульфітують обчищену картоплю, щоб запобігти її потемнінню. Для цього використовують 0,5-1 %-й водний розчин біосульфіту натрію. Тривалість обробки бульб — 5 хв. При розщепленні натрію виділяється сірчистий ангідрид, який зни- жує активність поліфенолоксидази й утворює з барвниками безбарвні або слабко- забарвлені сполуки. Завдяки цьому потемніння поверхні бульб сповільнюється.

Баба — шарпанина з отрібки — це страва з посічених нутрощів: печінки, ле- генів, серця, які заливали тістом з яйцем, а коли їли, то шарпали, смикали, роз- ривали, розділяли на дрібні шматочки.

62 Баклажани миють, видаляють плодоніжку, великі екземпляри розрізують навпіл уздовж або упоперек на циліндри, малі — використовують цілими або розрізують уздовж навпіл, виймають з середини м'якоть разом із насінням і наповнюють начинкою. Серцевину використовують при приготуванні начинки

* 3 н і м а й т е шкіру з великої тріски і пікші — вона у них дуже груба
2011-2017.
by