Популярні рецепти сучасної Української кухні


Борошно змішували, заправляли окропом, розводили до густоти рідкого тіста і ставили на піч у тепле місце для вкисання. Таке кисло-солодке молоде тісто вранці варили у горщику, стежачи, щоб кваша не вибігла. Заправляли квашу влітку яго- дами, а взимку свіжою калиною, сушеним варенням і товченими грушами. Кваша вважалася ласощами.

Використовують для салатів.

При обробці свіжих грибів необхідно уважно їх відбирати, щоб не попались неїстівні й отруйні, які подібні до них

Обробка риби для використання цілою. Цілою використовують дрібну рибу ма- сою 75-200 г (салаку, корюшку, свіжі оселедці), а також рибу, призначену для Розморожування ' Обчищання луски 1 1 Видалення плавників ' 1 Видалення очей і зябер Відходи ' Розрізування черевця 1 Харчові Технічні Видалення нутрощів і чорної плівки ' Варіння Промивання бульйонів Рис. 41. Технологічна схема обробки риби для використання цілою
2011-2017.
by