Популярні рецепти сучасної Української кухні


Жиророзчинні вітаміни. До них належать вітаміни А, Б, Е, К.

3. Як впливає вміст води у продукті на його якість? 4. Назвіть основні види мінеральних речовин. Яке їх значення для організму людини? 5. Чому білки називають повноцінними і неповноцінними? 6. Яка роль білків у харчуванні? 7. Від чого залежить засвоюваність і харчова цінність жирів? 8. Види вуглеводів. їхнє значення у харчуванні людини.

Камбалові надходять мороженими і гарячокопченими та у вигляді консервів

При зачищанні і жилкуванні з м'яса видаляють сухожилки, грубі поверхневі плівки, хрящі, зайвий жир, з країв обрізують тонкі закраїни. Міжм'язові сполучні тканини і тонкі поверхневі плівки залишають. М'ясо зачищають, щоб воно не деформувалося. З такого м'яса зручніше нарізувати напівфабрикати порціонними 115 Рис. 68. Інвентар для обробки м'яса та птиці і приготування напівфабрикатів: 1 — обвалювальні ножі; 2 — ножі кухарської трійки; З — ножі-сікачі; 4 — мусат; 5 — м'ясницька сокира; 6 — сікач для відбивання м'яса; 7 — голка для шпигування м'яса; 8 — дошка обробна
2011-2017.
by