Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін РР (нікотинова кислота) є складовою частиною деяких ферментів, які беруть участь в обміні речовин. При нестачі цього вітаміну людина може захворіти на пелагру (шершава шкіра), що виявляється у запаленні шкіри, порушенні діяльності органів травлення і нервової системи. Вітамін РР міститься в картоплі, моркві, гречаних і вівсяних крупах, печінці яловичій, хлібі. Він може синтезува- тися в організмі людини з амінокислоти триптофану.

Для оздоблення страв з цибулі нарізують квіти (лілії, хризантеми).

Використовують для закусок, перших і других страв та соусів

П а н і р у в а н н я . Напівфабрикати панірують, щоб запобігти втратам воло-
2011-2017.
by