Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін В9 (фолієва кислота) забезпечує нормальне кровотворення в організмі і бере участь в обміні речовин. При нестачі фолієвої кислоти у людини розвива- ються різні форми недокрів'я. Багато вітаміну В9 в зелених листках салату, шпи- нату, петрушки, зеленій цибулі. Він дуже нестійкий при тепловій обробці.

§ 8. Інші речовини, що входять до складу продуктів харчування Органічні кислоти. Містяться в плодах і овочах у вільному стані, а також утво- рюються в процесі переробки (при квашенні). До них відносять оцтову, молочну, лимонну, яблучну, бензойну та інші кислоти. В поєднанні з іншими речовинами вони надають продуктам відповідного смаку, беруть участь в обміні речовин в організмі людини, збуджують травні залози, деякі з них застосовують при консер- вуванні.

Рибу з дрібною лускою (тріска, морський окунь та ін.) обчищають на лускооб- чищувальних машинах продуктивністю 20-30 риб/хв. Робочим органом машини є ролик з шипами, який швидко обертається. Тушку риби злегка притискують до ролика і переміщують уручну хвостом вперед

Лин має луску, яка щільно прилягає до шкіри і вкрита слизом, тому її важко обчищати. Перед обчищанням рибу занурюють в окріп на 20-30 с, потім швидко перекладають у холодну воду, виймають, обчищають ножем слиз, луску, видаля- ють плавники, нутрощі і промивають
2011-2017.
by