Популярні рецепти сучасної Української кухні


Інулін є у значній кількості (до 20 %) в топінамбурі, часнику, корені цикорію.

Порядок і терміни приймання продуктів установлено відповідними інструк- ціями.

За місцем і способом існування рибу поділяють на океанічну (зубатка, тунець, макрурус, нототенія, риба-шабля, риба-капітан), морську (тріска, камбала, палтус, пікша), прісноводну (стерлядь, налим, короп), прохідну, яка живе в морях, а нерес- титься у річках (осетрові, лососеві), або навпаки (вугор), напівпрохідні, які живуть в опріснених ділянках моря, а розмножуються в річках (лящ, сазан, судак, сом та ін.)

М о р с ь к и й г р е б і н е ц ь — двійчастий молюск у черепашці. їстівна час- тина — мускул і мантія. Надходить на підприємства масового харчування свіжо- 105 мороженим, вареним і консервованим. Його розморожують на повітрі при темпе- ратурі 18-20 °С (блоки розкладають в один ряд і залишають на 1-1,5 год). Потім морський гребінець ретельно промивають холодною водою, використовують для варіння. З морського гребінця готують холодні страви і закуски, перші, другі, сма- жені і запечені страви, начинки. При розмороженні відходи і втрати становлять 6 %
2011-2017.
by