Популярні рецепти сучасної Української кухні


15 § 9. Енергетична цінність (калорійність) продуктів харчування Людина постійно витрачає енергію на діяльність внутрішніх органів, тепло- обмін, фізичну працю. Джерелом енергії є їжа. Кількість енергії, яка утворюється при окисленні жирів, білків, вуглеводів, що містяться у продуктах харчування, і витрачається на фізіологічні функції організму, називається енергетичною цінністю харчових продуктів, або калорійністю.

Вітамін С дуже нестійкий, легко окислюється навіть при звичайній темпера- турі. Підвищення температури понад 50 °С при вільному доступі повітря призво- дить до швидкого його руйнування. Добре зберігається вітамін С у кислому сере- довищі (квашена капуста).

Морожену рибу розморожують двома способами: у воді і на повітрі. У воді розморожують дрібну і середніх розмірів рибу, на повітрі — осетрову, брикети рибного філе, велику рибу з кістковим скелетом

Перед розбиранням телятини і свинини у них відокремлюють вирізку, а в баранячої туші — нирки (якщо вона надійшла з нирками)
2011-2017.
by