Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цехова структура виробництва передбачена на великих підприємствах, які пра- цюють на сировині (ресторанах, їдальнях), і заготівельних підприємствах (фабри- ках-заготівельнях, кулінарних фабриках, їдальнях-заготівельнях). У кожному цеху організовують технологічні лінії.

ВИРОБНИЦТВО НАПІВФАБРИКАТІВ Розділ III ОБРОБКА ОВОЧІВ І ГРИБІВ § 1. Значення овочів у харчуванні людини Овочі — життєво необхідні продукти харчування. Вони посилюють виділення шлункового соку і поліпшують процес травлення, підтримують кислотно-лужну - івновагу і рідинний обмін в організмі. Деякі овочі (часник, цибуля, хрін, редька) містять бактерицидні речовини — фітонциди, які знищують хвороботворні мікро- мі або стримують їх розвиток.

Стимулює роботу кишечника, проте протипоказаний у великих кількостях дітям

Вимоги до якості напівфабрикатів. Терміни зберігання. Для напівфабрикатів цілою тушкою і порціонними шматочками шкіра повинна бути цілою, чистою, без залишків луски, плавників, натурального кольору, кісткові частини плавників з м'яса риби вирізані. Нутрощі видалені. Внутрішня черевна порожнина зачищена від згустків крові і темної плівки. Консистенція тушок риб і порціонних шматочків щільна; не допускається потемніння м'якоті біля кісток ("загар"), оголення реберних кісток, сторонній запах
2011-2017.
by