Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цвітну капусту обробляють у такій послідовності: відрізують стебло на 1-1,5 см нижче від початку розгалуження головки, щоб зберегти суцвіття, видаляють зеле- не листя, зачищають ножем або терткою місця головки, що потемніли або загни- ли, промивають. Якщо є гусінь, витримують 30 хв у холодній підсоленій воді, промивають. Використовують цвітну капусту для приготування юшок, гарнірів, 49 овочевого рагу, як самостійну страву відвареною, смажать і запікають після попе- реднього відварювання.

Для приготування страв коренеплоди нарізують простими або складними фор- мами, механічним способом або вручну.

Для приготування з а в и в а н ц я білоголову капусту розбирають на листки так, як і для голубців. Підготовлені листки кладуть на рушник в один ряд, а зверху — начинку і загортають рулетом

Щоб шкіра не вислизала з рук, пальці обсипають сіллю. Рибу потрошать через отвір у черевці, видаляють плавники, відрубують голову і промивають
2011-2017.
by