Популярні рецепти сучасної Української кухні


Закусочна — підприємство, призначене для швидкого обслуговування відвідувачів стравами нескладного приготування, гарячими і холодними напоями, борошня- ними і кондитерськими виробами. В закусочних застосовують самообслуговування.

Соломка. Біло-, червоноголову і савойську капусту розрізують на 4-6 частин, з кожної частини вирізують внутрішній качан, потім дрібно шаткують: квадратний переріз 0,1 х0,1, довжина 4-5 см (рис. 21). Нарізану таким способом білоголову капусту використовують для тушкування, приготування борщів, крім селянського і полтавського, салатів, котлет капустяних, а червоноголову — для салатів.

Звичайне забарвлення шкірочки баклажанів від світло-лілового до темно-фіо- летового; плоди бувають різної форми — круглі, овальні, грушоподібні, цилінд- ричні та ін. Баклажани мають лікувальні властивості — затримують розвиток ате- росклерозу, виводять надлишок води з організму, їх рекомендують при анемії, захворюваннях печінки, нирок, подагрі, атеросклерозі

Розрізняють напівфабрикати натуральні, січені натуральні і з котлетної маси
2011-2017.
by