Популярні рецепти сучасної Української кухні


Сірка входить до складу деяких амінокислот, вітаміну В, гормону інсуліну.

Від дії ферментів залежить якість продуктів. В одних випадках ця дія позитив- на (наприклад, при дозріванні м'яса після забою тварин і при засолюванні оселедця 14 поліпшується консистенція, смак і запах); в інших — негативна (потемніння яблук, картоплі при обчищенні та нарізуванні). Щоб запобігти потемнінню, яблука піддають тепловій обробці, а картоплю заливають холодною водою. Ферменти мікроорганізмів спричинюють прокисання перших страв, псування фруктів, бродіння варення, повидла.

Багато в ній цукрів (в основному цукрози), кількість яких досягає 4 %, є клітко- вина, білки, ферменти, багатий набір вітамінів: С, В,, В2, РР, Е

З натуральної січеної маси виготовляють напівфабрикати: ковбаски рибні ук- раїнські, січеники рибні українські, товченики рибні
2011-2017.
by