Популярні рецепти сучасної Української кухні


Бульби столових сортів мають круглу форму, щільну і тонку шкірку, невелику кіль- кість вічок, білу м'якоть, смачні, містять 12-18 % крохмалю, добре розварюються.

Гниття — це розпад білків під дією гнильних мікробів з утворенням отруй- них, з неприємним запахом, речовин. Гниють продукти, які містять білки і велику кількість води (м'ясо, риба, яйця, зерно, картопля).

Підготовлені овочі укладають у банки, заливають маринадом, до складу якого входять оцтова кислота, сіль, цукор, прянощі, потім пастеризують або стерилізу- ють. Консервуючу дію оцтової кислоти посилюють при маринуванні ефірні олії і фітонциди прянощів. Залежно від якості овочеві маринади поділяють на вищий і І сорти. Залежно від концентрації оцтової кислоти овочеві маринади поділяють на кислі (0,71-0,9 %) і слабкокислі (0,5-0,79 %)

Кількість її залежить від вгодованості, віку, виду тварини і частин туші. Наприк- лад, в туші яловичини її 9-12 %, а в туші свинини — 6-8 %
2011-2017.
by