Популярні рецепти сучасної Української кухні


35 Для дочищання картоплі після механічного обчищання використовують спе- ціальний стіл, в стільниці якого зроблено поглиблення для короткочасного збері- гання обчищеної картоплі у воді, щоб вона не потемніла, і отвори з жолобками для відходів і дочищеної картоплі. Під отворами встановлюють тару відповідно для відходів і дочищеної картоплі. Якщо такого стола немає, то на робочому місці ставлять крісло для працівника, зліва від нього — тару з обчищеною картоплею, перед ним — тару для відходів і дочищеної картоплі.

4 Улюблені напої українців — різні кваси (хлібний, буряковий, яблучний, бере- зовий, журавлинний, калиновий, малиновий, грушевий); узвари із сушених і свіжих яблук, груш, слив, вишень; медова сита, пиво.

Заморожування — найефективніший спосіб консервування риби, завдяки йому зберігаються тривалий час початкові смакові і харчові її властивості. Найменші структурні і хімічні зміни в рибі відбуваються при швидкому її заморожуванні (при температурі середовища -18... -35 °С). При цьому в тканинах риби утворю- ються дрібні кристалики льоду, які не руйнують стінки клітин. При розморожу- ванні риби майже повністю відновлюється структура м'язевої тканини

102 ' Рулет. Підготовлену котлетну масу кладуть на мокру полотняну серветку, на- дають форму прямокутника 1,5-2,0 см завтовшки, 18-20 см завширшки, посере- дині уздовж кладуть начинку, краї маси з'єднують за допомогою серветки так, щоб один край маси покривав другий
2011-2017.
by