Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін В9 (фолієва кислота) забезпечує нормальне кровотворення в організмі і бере участь в обміні речовин. При нестачі фолієвої кислоти у людини розвива- ються різні форми недокрів'я. Багато вітаміну В9 в зелених листках салату, шпи- нату, петрушки, зеленій цибулі. Він дуже нестійкий при тепловій обробці.

Для підтримування в організмі кислотно-лужної рівноваги необхідно правильно поєднувати у харчуванні продукти, що містять мінеральні речовини лужної дії (кальцій, магній, натрій), на які багаті молоко, овочі, фрукти, картопля, і кислот- ної (фосфор, сірка, хлор), що характерно для м'яса, риби, яєць, хліба, круп.

Сушені гриби. Сушать білі гриби, підберезники, підосичники, маслюки. Всі гриби, крім білих, під час сушіння чорніють, їх називають чорними

Баранина з показниками вгодованості, які нижчі від вимог II категорії, нале- жить до худої. На неї ставлять червоне клеймо у вигляді трикутника на лопатковій частині з одного боку туші. Худу баранину використовують для промислової пе- реробки
2011-2017.
by