Популярні рецепти сучасної Української кухні


Глюкоза (виноградний цукор) міститься у багатьох плодах і ягодах, а також утво- рюється в організмі при розщепленні дисахаридів і крохмалю їжі. Добре засво- юється організмом людини.

Коренеплід складається з головки, шийки і власне кореня. Зверху він вкритий пробковою тканиною (шкіркою), під якою розміщена м'якоть (паренхімна тка- нина). Центральна частина коренеплоду називається серцевиною. Вона добре роз- винена у моркви і малопомітна в інших овочах. М'якоть коренеплодів багата поживними речовинами. Найбільше їх під пробковою тканиною (шкіркою) і мен- ше — біля серцевини. Серцевина моркви і білі кільця м'якоті столових буряків мають низьку харчову цінність, оскільки містять велику кількість клітковини.

Картоплю печуть у шкірочці, обчищають, зрізують верхівку, обе- режно видаляють серцевину, напов- нюють її начинкою

Грудинку також повністю не обвалюють. Від заднього кінця її відрізують жи- листе м'ясо (невелику частину пахвини). Великошматковий напівфабрикат "Гру- динка" — це частина туші з реберними кістками, яка залишається після відокрем- лення корейки без грудної кістки
2011-2017.
by