Коренеплоди є джерелом вуглеводів (6-9 % у моркві і столових буряках), міне- ральних солей (0,7-1,0 %), вітамінів, ароматичних речовин (селера, петрушка, пастернак). У них містяться азотисті речовини (1,2-2,5 %) і клітковина (0,5-2 %).
Термін зберігання напівфабрикату 24 год при температурі 4 °С, на заготівель- ному підприємстві — не більш ніж 8 год
Отже, корейка як напівфабрикат великим шматком — це спинна (реберна) і поперекова (ниркова) частина з реберними кістками не більше 8 см завдовжки, з м'ясом і жиром, без спинних хребців і поперечних відростків
Популярні рецепти сучасної Української кухні
15 § 9. Енергетична цінність (калорійність) продуктів харчування Людина постійно витрачає енергію на діяльність внутрішніх органів, тепло- обмін, фізичну працю. Джерелом енергії є їжа. Кількість енергії, яка утворюється при окисленні жирів, білків, вуглеводів, що містяться у продуктах харчування, і витрачається на фізіологічні функції організму, називається енергетичною цінністю харчових продуктів, або калорійністю.Коренеплоди є джерелом вуглеводів (6-9 % у моркві і столових буряках), міне- ральних солей (0,7-1,0 %), вітамінів, ароматичних речовин (селера, петрушка, пастернак). У них містяться азотисті речовини (1,2-2,5 %) і клітковина (0,5-2 %).
Термін зберігання напівфабрикату 24 год при температурі 4 °С, на заготівель- ному підприємстві — не більш ніж 8 год
Отже, корейка як напівфабрикат великим шматком — це спинна (реберна) і поперекова (ниркова) частина з реберними кістками не більше 8 см завдовжки, з м'ясом і жиром, без спинних хребців і поперечних відростків