Популярні рецепти сучасної Української кухні


Сортують коренеплоди за розміром і якістю, видаляють пошкоджені і зіпсо- вані, у молодих буряків і моркви відрізують бадилля, миють у мийних машинах або у ваннах, обчищають у картоплечистках, термоагрегатах або вручну, дочища- ють після механічного обчищання і промивають.

§ 7. Характеристика й обробка цибулевих овочів Цибулеві овочі багаті на цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), ефірні олії, міне- ральні речовини. Вони містять білки, азотисті речовини, фітонциди, глікозиди, вітаміни. Ефірні олії і глікозиди зумовлюють специфічний запах і гострий смак цибулевих та сприяють збудженню апетиту, поліпшують травлення і засвоюваність їжі. Фітонциди й ефірні олії мають антибіотичні властивості, запобігають розвитку мікроорганізмів.

Баклажани — це плоди, покриті шкірочкою, під якою розміщена м'якоть з камерами, наповненими насінням

Щільна сполучна тканина має дуже розвинені колагенові волокна, які роз- міщені паралельними пучками. Вона дуже міцна, стійка до нагрівання і механічної обробки, входить до складу сухожилків, зв'язок, оболонок м'язів, кісток, хрящів
2011-2017.
by