Популярні рецепти сучасної Української кухні


Для прискорення обслуговування споживачів і більш повного задоволення їхнього попиту доготівельні підприємства спеціалізуються на виробництві і реалізації об- меженого асортименту страв і напоїв (закусочні — вареничні, пиріжкові, кулішні, рибні, сосисочні та ін., кафе — молочне, десертне, кондитерське, морозиво та ін.; їдальні —вегетаріанські, дієтичні). На вузькоспеціалізованих підприємствах швид- кого обслуговування використовують апарати і автомати безперервної дії для пиріжків, налисників, оладок, пампушок, що сприяє значному підвищенню про- дуктивності праці робітників, культури виробництва і якості готової продукції.

Магазини кулінарії відпускають населенню різні напівфабрикати (м'ясні, рибні, овочеві), кулінарні, борошняні і кондитерські вироби. Крім того такі магазини організовують для населення консультації з приготування різних страв, конди- терських виробів, використання напівфабрикатів, нових видів сировини, сервіру- вання столів, приймають попередні замовлення на виготовлення продукції.

Поверхня тіла риби може бути покрита шкірою, або шкірою і лускою чи шкірою і рядами кісткових утворень — "жучків". Луска щільно прилягає до шкіри, в одних видів риб вона дрібна, в інших — велика

Рис. 61. Осетрова риба, підготовлена Рис. 62. Стерлядь, заправлена кільцем, для варіння
2011-2017.
by