Популярні рецепти сучасної Української кухні


Зірочки, шестерні. Моркву карбу- ють, потім нарізують упоперек 1-1,5 см завтовшки. Використовують для офор- млення страв.

Ферменти утворюються в кожній живій клітині і можуть проявляти активність поза нею. Кожен фермент каталізує тільки одну або кілька близьких хімічних реакцій. Тому назва їх походить від назви речовини, на яку вони діють, з додаван- ням закінчення «аза». Наприклад, фермент, який розщеплює сахарозу, називають сахаразою, фермент, який розщеплює лактозу, — лактазою.

Н о т о т е н і я — (з родини нототенійових) досить велика риба масою 1,5-8 кг

§ 7. Напівфабрикати з яловичини, баранини, телятини, свинини (натуральні і паніровані) Напівфабрикати з яловичини Розрізняють напівфабрикати з яловичини великошматкові, порціонні і дрібно- шматкові. До великошматкових належать: Полядвиця. У зачищених великих шматків м'якоті вирізки, товстого і тонкого країв, внутрішньої частини задньої ноги яловичини масою 1,5-2,5 кг у кількох місцях надрізують сухожилки і плівки, збризкують розчином лимонної кислоти (або натирають лимоном), солять і смажать
2011-2017.
by