Популярні рецепти сучасної Української кухні


Савойська капуста зовні схожа на білоголову, але має ніжне, трохи зморшкува- те, ніби гофроване, кучеряве листя світло-зеленого кольору, яке утворює пухку головку. За смаком нагадує цвітну капусту. Савойська капуста містить більше азотистих і мінеральних речовин, ніж білоголова. Використовують так, як білого- лову, крім квашення.

Магній впливає на нервову, м'язову і серцеву діяльність, розширює судини.


Для фарширування порціонними шматочками коропа, сазана обробляють і на- різують на порціонні шматочки-кругляки. З кожного шматочка обережно відок- ремлюють м'якоть разом з кістками, щоб не пошкодити шкіру. Біля шкіри зали- шають тонкий шар м'якоті 0,5 см. З м'якоті готують начинку (як для фарширу- вання щуки), якою наповнюють кожний порціонний шматочок. Товщина круг- ляків повинна бути не більше ніж 5 см. Використовують для припускання
2011-2017.
by