Популярні рецепти сучасної Української кухні


Для підтримування в організмі кислотно-лужної рівноваги необхідно правильно поєднувати у харчуванні продукти, що містять мінеральні речовини лужної дії (кальцій, магній, натрій), на які багаті молоко, овочі, фрукти, картопля, і кислот- ної (фосфор, сірка, хлор), що характерно для м'яса, риби, яєць, хліба, круп.

Соломка. При нарізуванні вручну моркву спочатку нарізують навскіс на плас- тинки 0,2 см завтовшки, потім шаткують їх соломкою 4-5 см завдовжки (квадрат- ний переріз 0,2 х 0,2 см). Використовують для приготування борщів (крім се- 45 лянського і полтавського), юшок з локшиною, розсольників, котлет морквяних, маринаду овочевого.

Солодкий перець високо цінують у дієтичному харчуванні. Його рекоменду- ють як полівітамінний продукт при гіпо- і авітамінозах, недокрів'ї, а також для збудження апетиту і стимулювання травлення, зміцнення кровоносних судин, виведення холестерину. Він корисний при атеросклерозі, гіпертонії, однак про- типоказаний при виразковій хворобі шлунка, захворюваннях печінки, нирок, кишечника

§ 5. Обробка безлускатої та окремих видів риби Риба без луски вкрита шаром слизу, має щільну, темного кольору і неприємну на смак шкіру, яку при обробці необхідно знімати
2011-2017.
by