Популярні рецепти сучасної Української кухні


При визначенні енергетичної цінності необхідно враховувати, що харчові ре- човини не засвоюються повністю. Доведено, що рослинна їжа засвоюється в се- редньому на 80-85 %, оскільки протопектин і клітковина не засвоюються. Тва- ринна їжа засвоюється на 90-95 %, змішана — на 85-90 %.

Соломка. Біло-, червоноголову і савойську капусту розрізують на 4-6 частин, з кожної частини вирізують внутрішній качан, потім дрібно шаткують: квадратний переріз 0,1 х0,1, довжина 4-5 см (рис. 21). Нарізану таким способом білоголову капусту використовують для тушкування, приготування борщів, крім селянського і полтавського, салатів, котлет капустяних, а червоноголову — для салатів.

Перед в и к о р и с т а н н я м молоді стручки бобових сортують, надламують кінці стручка, видаляють жилки, промивають. Стручки горошку використовують цілими, а стручки квасолі і бобів нарізують квадратиками або ромбиками і відразу варять, щоб не потемніли

П а н і р у в а н н я . Напівфабрикати панірують, щоб запобігти втратам воло-
2011-2017.
by